Professor Han Kemper, spreker NWP-Congres 2014: Te weinig bewegen leidt tot ongezondheid

vrijdag 29-augustus-2014


Binnenkort organiseren Bonusan en het NWP het jaarlijkse NWP-congres. Eén van de sprekers is professor emeritus Han Kemper. Over een periode van 30 jaar volgde hij met een onderzoeksgroep aan het VU Medisch Centrum 600 jongeren tot ver in hun volwassen leven. De Amsterdam Growth and Health Longitudinal Study heeft de afgelopen decennia een schat aan informatie opgeleverd, onder andere over de impact van voeding en beweging op onze gezondheid.

In de jaren zeventig maakte de Nederlandse overheid zich grote zorgen over de rap verslechterende levensstijl van adolescenten. Men was vooral bang dat de jeugd door ongezonde voeding hart- en vaatziekten zou ontwikkelen. Om te bepalen of deze angst gegrond was, initieerde professor Han Kemper de Amsterdam Growth and Health Longitudinal Study (AGHLS): een uniek onderzoek naar de effecten van levensstijl op de groei en ontwikkeling van tieners. De studie zou aanvankelijk vier jaar duren…

We hopen natuurlijk dat u na lezing van dit korte artikel nóg meer zin heeft om te komen naar het NWP-congres op 18 oktober! Inschrijven kan op www.bonusan.nl.

Bekijk dit artikel