Praktische Informatie

Module 2: Energie & Systeemdenken (IOT12)

De volledige opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut is speciaal voor gezondheidsprofessionals die orthomoleculaire behandelingen willen aanbieden. In module 2 (IOT12) ‘energie en systeemdenken' wordt aandacht besteed aan de energiehuishouding binnen lichaamssystemen. Voldoende energie op de juiste plaats in het lichaam is essentieel om de lichaamsprocessen optimaal te laten verlopen en niet te laten ontsporen. Er zijn veel factoren die de energiestofwisseling in de war kunnen brengen.   

Verspreid over acht lesdagen behandelen we het volgende:

 • Longen, hart en bloedvaten: de werking van de longen en het cardiovasculair stelsel en hoe deze werking verstoord en hersteld kan worden.
 • Celbiologie: hoe het lichaam voedingsstoffen kan omzetten in energie of kan gebruiken als bouwstof. Waar het fout kan lopen en hoe je het kan herstellen. 
 • Bloedsuikerregulatie: de manier waarop je lichaam een stabiele bloedsuikerspiegel tracht te behouden. Oorzaken van verstoring en herstel. 
 • Neuro-endocrinologie: hoe hormonale assen vanuit de hersenen worden aangestuurd, hoe de balans verstoord kan worden en hoe je deze opnieuw kunt herstellen. 
 • Immuunsysteem: 2-daagse waarin de verschillende componenten van het immuunsysteem en oorzaken van verstoring worden besproken. Ook hier leer je hoe je deze verstoringen kan herstellen. 
 • Gedragsverandering tot stand brengen: hoe zorg je er als therapeut voor dat je cliënt een gedragsverandering kan doorvoeren en volhouden?
 • Anamnese: uitgebreide praktische dag over het afnemen van een orthomoleculaire anamnese. Hierin heeft Natura Foundation een unieke aanpak en visie. 


Voor wie is de opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut?

De opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut is speciaal bedoeld voor iedereen die werkzaam is in of betrokken bij de gezondheidszorg en graag wil weten hoe voeding, beweging en suppletie effectief kunnen worden ingezet voor het verbeteren en vergroten van gezondheid. Kennis over anatomie, fysiologie en pathologie is gewenst. Deze basiskennis zorgt ervoor dat docenten sneller verdieping kunnen opzoeken. De opleiding bestaat uit acht lesdagen van 9.30 - 17.00 uur die deels live (locatie Midden-Nederland) en deels via Zoom te volgen zijn. Onze opleiding is mede daardoor goed te combineren met een baan of de actieve praktijk.


Kennismaken met onze opleiding?

Wil je meer weten over de opleiding? Schrijf je dan eerst hier in voor de gratis e-learning. In deze e-learning nemen we je mee in de opbouw van de opleiding en kom je gelijk meer te weten over Natura Foundation. De e-learning is 6 weken beschikbaar en bekijk je op het moment dat jou past.


Welke voorkennis wordt geadviseerd om deze opleiding te kunnen volgen?

 • Voor module 2 is gedegen kennis over voeding, macro- en micronutriënten en suppletie via een certificaat van module 1 of een ander instituut belangrijk. Volg je module 2 en 3 van de opleiding bij Natura Foundation en heb je module 1 elders gevolgd? Dan ontvang je geen diploma van ons, maar wel een deelnamecertificaat.  
 • Het afronden van module 1 en module 2 is noodzakelijk om module 3 te kunnen volgen. 


Wil je graag doorleren?

In module 3 maak je kennis met 'ziektebeelden en behandeling, waarin de kennis van de eerste twee modules samenkomt. Tijdens deze laatste module kijken we naar ziektebeelden, de behandeling daarvan en de preventie van veelvoorkomende klachten.

Module 3 start op: woensdag 12 maart 2025


Praktische informatie:

 • Module 2 start op: dinsdag 26 november 2024
 • Bekijk de lesdata van de opleiding hier 
 • Live lesdagen vinden plaats in Midden-Nederland


Investering:

 • De prijs voor module 2 'energie en systeemdenken' is € 1150,-.
 • Bij inschrijving op de volledige opleiding (alle 3 modules) en betaling in één keer, ontvang je 5% korting op het totaalbedrag = van € 3499,-, nu voor € 3320,05
 • Onze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Meld je hier aan
Docenten

Als je meer in lijn met jouw natuur gaat leven, door te eten en leven op een manier die bij je past, dan gaat je lijf het snappen en kunnen chronische klachten oplossen.

Klik hier voor meer informatie over Chantal Brandt, van den -Simons

Chantal Brandt, van den -Simons

"Het heeft geen zin om enkel symptomen te behandelen als de oorzaak niet gevonden wordt. De oorzaak is het probleem en dàt moet gevonden en opgelost worden."

Marnix Dekeyzer

"Niets is wat het lijkt! Denk voor jezelf en laat je niet misleiden. Kijk verder dan je neus lang is, maar zoek het ook niet te ver. De oplossing ligt vaak dichterbij dan je denkt. Dat geldt voor veel dingen, maar vooral ook voor gezondheid."

Klik hier voor meer informatie over Fien Demeulemeester

Fien Demeulemeester

Klik hier voor meer informatie over Nino Haar, van der

Nino Haar, van der

In plaats van te kijken naar het oplossen van klachten, kijk ik liever naar het creëren van gezondheid. We hebben hier zoveel invloed op, elke dag weer. Wat zijn jouw persoonlijke voorwaarden voor salutogenese, het ontstaan van gezondheid.

Klik hier voor meer informatie over Wout Helden, van

Wout Helden, van

Klik hier voor meer informatie over Pieter Stighelen

Pieter van der Stighelen

Programma

1: Longen, hart en bloedvaten

2: Celbiologie

3: Bloedsuikerregulatie

4: Neuro-endocrinologie

5: Immuunsysteem 1

6: Immuunsysteem 2

7: Gedragsverandering tot stand brengen

8: Anamnese

Datum en locatie

Datum en locatie

Dinsdag 26-11-2024 - Houten

Woensdag 27-11-2024 - Houten

Maandag 16-12-2024 - Online

Dinsdag 17-12-2024 - Online

Woensdag 08-01-2025 - Online

Donderdag 09-01-2025 - Online

Maandag 27-01-2025 - Houten

Dinsdag 28-01-2025 - Houten

Locatie(s)

Van der Valk Houten
Hoofdveste 25, Houten

Online NL
, Online

Parkeerinformatie

Accreditatie

Accreditaties

 • KTNO: Nascholing

 • LVNT: Nascholing

 • BBOW-APSO: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd

 • MBOG: Nascholing
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT.
  Beschikt u over een actieve BIG registratie? Met de afronding van de volledige IOT kunt u een verzoek om toelating bij de MBOG indienen. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de MBOG.

 • NWP: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT. De afronding van de volledige IOT, samen met het MBK-diploma, geeft u toegang tot het lidmaatschap van de NWP. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de NWP.

 • NWP: Nascholing

 • CAT: Bij- en nascholing